Ljudski potencijali

Ljudski potencijali

LJUDSKI POTENCIJALI

Zaposlenici JP „Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar temeljna su vrijednost poduzeća i konkurentska prednost u uvjetima poslovanja na otvorenom tržištu električne energije. U svom odnosu prema zaposlenicima JP „Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar kao poslodavac omogućava i potiče njihovo profesionalno usavršavanje u svrhu ostvarivanja poslovnih ciljeva, te kontinuirano provodi politike stipendiranja, obuke i usavršavanja mladih kadrova. Posebno značajan naglasak stavlja se na sigurnost djelatnika i njihovu zaštitu na radu, te osiguranje adekvatnih uvjeta za rad i napredovanje. 

Kvalifikacijska struktura zaposlenih (u 2023. godini):

 

STIPENDIJE

U svrhu budućeg zapošljavanja, JP „Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar stipendira izvrsne studente koji se školuju za zvanja potrebna u proizvodnji, distribuciji, opskrbi i trgovini električnom energijom, ali i novim elektroenergetskim djelatnostima koje su rezultat energetske tranzicije.

AKTIVNOSTI NAŠIH DJELATNIKA

Naši su djelatnici aktivni sudionici Radnih grupa u organizaciji domaćih i međunarodnih institucija u kojima svojim znanjem i iskustvom kroz suradnju na izradi zakonskih i podzakonskih akata i smjernica za njihovu učinkovitu primjenu doprinose unaprjeđenju elektroenergetskog sektora.
Djelatnici JP „Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar aktivni su članovi strukovnih i drugih udruženja, te kroz sudjelovanje na znanstvenim i stručnim skupovima, doprinose boljem razumijevanju aktualnih događanja u elektroenergetskom sektoru i promicanju ciljeva poduzeća, a sve u skladu s općim ciljevima energetske tranzicije.